Jaipur, Agra
Blijf op de hoogte en volg iris
14 Juli 2014 | India, Tājganj
Onze eerste avond in Jaipur zijn we naar een textielfabriek geweest. Hier kregen we een rondleidig en konden we spullen kopen. Volgens de werknemer leverde deze fabriek spullen aan ketens als HEMA.
De volgende ochtend zijn we naar het Amber ford gegaan. Per olifant werden we naar boven gebracht, Heel leuk! Terwijl we terug liepen begon ik steeds meer sterretjes te zien. Ik ging even zitten in de schaduw, maar werd daar weg gestuurd door een agent. Ik vroeg of er in de buurt water te krijgen was, maar kreeg geen antwoord. Dan zat er niets anders op Dan verder te lopen. Een paar meter verder zag ik bijna niets meer en ging ik weer zitten. Opnieuw werd er gezegd dat ik er niet mocht zitten, maar ik voelde dat ik echt niet moest opstaan. Een Man die ons al de hele weg een kleed probeerde te verkopen kwam voorbij op zijn motor en stopte. Hij zag dat het niet goed ging en bood aan ons op zijn motor meete nemen naar beneden. Het lutte me nog net op de motor te stappen maar toen ik eenmaal zat werd ik zo slap dat ik alleen tegen de rug van de Man kon hangen. Luca stapte achter mij op de motor en geklemd tussen de Man en luca werd ik naar beneden gebracht. Als ik mijn ogen open deed zag ik helemaal niets meer. Onderweg verloor ik mijn slipper en gebaarde dat ik mijn ogen wegdraaide, maar dat weet ik bijna niet meer. Eenmaal beneden hebben ze me in de schaduw neergezet en een fles water gegeven. Inmiddels was ik ook enorm aan het zweten en waren mijn lippen wit van kleur. Wat voelde ik me beroerd. Luca is snel Babu gaan halen en heeft als bedankje het kleed van de Man met de motor gekocht. Gelukkig kwam Babu snel en heeft hij ons naar het hotel gebracht. Na een middag rust, Bouillon en veel water voelde ik me gelukkig weer veel beter.
We zijn die namiddag naar een olifantendorp geweest en hebben we olifanten eten geven, geknuffeld en beschilderd. Heel erg leuk! Hierna zijn we nog naar een plek gegaan waar sieraden worden gemaakt, super mooi, maar ook redelijk prijzig. We hadden hem al voorbij zien komen en gaven ons zelf nu toestemming om hem te betreden: de MacDonalds!!
De volgende ochtend vertrokken we richting Agra. Onderweg gingen we langs de monkey tempel. We kochten nootjes om de apen te voeren. Natuurlijk kreeg ik het weer voor elkaar het zakje te scheuren waardoor een grot deel van de nootjes op de grond viel en er meteen apen op afstormde terwijl ik er nog midden in stond. Gillend rende ik weg en gaf snel de overgebleven nootjes aan Luca, ik durfde niet meer in de buurt van een aap te komen. Gelukkig was dit van korte duur want tien minuten later zat ik met een aap op schoot, kijkend naar aapjes die vanaf een dak in hun 'zwembad' sprongen. Toen we terug liepen naar de auto kwamen we langs een Man met een kobra. Terwijl om ons heen vele indiase mensen toekenen kregen wij om de beurt de kobra om onze net gehangen. Nou, dat kunnen we ook weer afstrepen.
Inmiddels hebben we al een nacht in Agra geslapen (hotel Maya). Gisteren zijn we naar een plek géréden waar we de Tasj Mahal van de achterkant konden bekijken en vańmorgen verlieten we om 05.00 ons bed om naar de Tasj Mahal te gaan. Wat een pracht gebouw! Ik ha verwacht dat deze stad een westers tintje zou hebben door de vêle toeristen die de Tasj Mahal bezoeken, maar dat is redelijk ver te zoeken. Juist in deze stad zien we veel armoede, het andere gezicht van India.
Straks gaan we een pakketje met gekochte spullen naar Nederland sturen en daarna rijden we door naar Delhi, zodat we morgenochtend naar Varanasi kunnen vliegen.
Liefs iris
14 Juli 2014 - 08:02
Monique:
Lieve Luca en iris,
Gelukkig geen eng virus en Luca en anderen die goed voor je zorgden. Heel fijn dat dit goed is afgelopen.
Amberfort en tuurlijk de Tai Mahal herinner ik mij als de dag van gisteren. Bijzonder dat jij hier ook bent
Indrukwekkend he ?
Goede reis naar Delhi en Varanasi. Weer zo`n indrukwekkende plek.
Het gaat jullie goed lieve meiden Dikke knuffel van ons en van de "poesjes"
Dank je wel voor dit verslag weer -
16 Juli 2014 - 14:34
Annemieke:
Hoi Iris,
Ik geniet van je verslagen en reis een beetje met je mee :-).
Nog een hele fijne tijd! Geniet er met volle teugen van.
Liefs!