Mumbai, Kochi & Varkala
Blijf op de hoogte en volg iris
21 Juli 2014 | India, Varkkallai
In mumbai zijn we goed aangekomen. Toen ik op het vliegveld in de rij stond om naar de w te gaan, schrok ik even. Naast mij zag ik opeens een pistil liggen. Snel keek ik om mij heen en zich naar een situatie om dit in te kunnen plaatsen. Gelukkig zag ik en agente die zich verderop voor de spiegel uitgebreid stond te bekijken en voor het gemak even het pistool had weggelegd, concludeerde ik later uit mijn observatie.
We werden opgehaald door het hotel Travelers inn, ongeveer een uurtje rijden vanaf het vliegveld. We reden langs grote gebouwen die in het donker versierd waren met vele lichtjes, maar naast een van de vele sloppenwijken gelegen lagen. Het hotel was een echt backpackers hotel. Voor het eerst legden we vuilniszakken tussen het matras en het laken erop. Die avond lazen we over het vliegtuig ongeluk, wat verschrikkelijk... Ik Ben er nog steeds helemaal naar van.
De volgende ochtend wilden we wat van de stad zien. De regen die die avond ervoor was begonnen kletterde nog steeds door. Maar na het af en oplopen van een trap in het hotel werd het bij mij weer zwart voor mijn ogen. Gelukkig waren we toen weer net in de hotelkamer. Na een keer te hebben overgegeven, Bouillon te hebben gegeten en nog even te hebben geslapen voelde ik me iets beter, maar besloten we het voor die dag wel rustig te houden. Het was inmiddels alweer middag. Erg zonde aangezien we maar één dag in Mumbai waren, maar het was niet anders. We hebben een taxi en riksja naar een shoppingmall (viviana) genomen. Hier zijn we voor het eerst in een supermarkt geweest en bij winkels geweest als forever 21 en Zara. Ook hebben we een heerlijke pizza gegeten bij pizza express.
Die nacht ging onze wekker om 2.30 voor onze vlucht naar Kochi. Dit was de eerste vlucht waarbij we beide op een andere rij in het vliegtuig zaten. Niet zo gek dat dat ook een keer voor zou komen met de vele vluchten die we hebben. Op het vliegtuig van Kochi zagen we elkaar weer, waar we een taxi namen naar het volgende hotel: little flowers homestay. Vanuit het vliegtuig was het al opgevallen, maar tijdens deze rit werd het verschil mer het noorden wel duidelijk. Veel meer groen, water en regen ( in deze Tijd van het jaar). We gingen met een ferry naar de plek van ons hotel. We zagen onderweg relatief veel blanken lopen. Aangekomen bij het hotel ontmoette we de zeer vriendelijke eigenaar, een Man van 68 die nog veel aan yoga doet en massages geeft. Die middag zijn we wat gaan lopen door het stadje en kwamen we bij een leuk kruidenwinkeltje en het strand (niet zoals wij gewend zijn). Wat hangt er hier een fijne sfeer! Die avond kreeg ik van de eigenaar van het hotel een gratis massage, erg lief! Doodmoe doken we die avond ons bed in.
We volgende dag hebben we een backwater tour gedaan. Op een boot (zonder motor) een paar uur door de prachtige natuur gevaren. Heerlijk rustgevend. Op de plek waar we aanlegden om wat te eten was een vrouw touw aan het spinnen en konden we wat zelfgemaakte dingen kopen als houte eetlepels en sleutelhangers.
Die avond zijn we in het stadje nog wat gaan eten en daarna lekker gaan slapen.
Vanmorgen zijn we met de trein (!) naar Varkala vertrokken. We konden onze meeste bagage bij little flowers homestay achter laten zodat we nu alleen handbagage mee hoeven te sjouwen. De rest van de bagage zullen we later weer ophalen. De treinreis was prima te doen, we hadden slaapplekken dus genoeg ruimte en de hitte en drukte vielen gelukkig mee. Wel waren de banken erg plakkerig en verloren we onze spullen geen seconde uit het oog.
Inmiddels zitten we bij een restaurantje aan zee in Varkala, ons hoor je niet klagen!
Liefs iris
21 Juli 2014 - 20:35
Theo:
We hebben voor de aardigheid Varkala (Beach) op google maps even bekeken. Dat ziet er zeer aantrekkelijk uit!
We hopen dat jullie daar na het volle en afwisselende programma even kunnen bijkomen. Lijkt ons niet verkeerd nu we voor de tweede maal lezen dat het je zwart voor de ogen werd.
Groetjes van
Hanneke en Theo -
21 Juli 2014 - 21:11
Yvonne:
Wat heerlijk allemaal, leef helemaal mee dankzij jullie verhalen. Wat een vreselijk nieuws he van de vliegtuigramp. De ouders van mijn collega zaten erin, het komt dan heel dichtbij. Geniet lekker daar (wij doen het ook hier want het is tropisch warm in Nederland). Zorg goed voor elkaar. X Von -
22 Juli 2014 - 19:21
Hans:
Heerlijk Iris, je verslagen te lezen. En nu in het ... Ayurvedic Beach Retreat ... morgen nog een hele dag! Geniet lekker. Papa -
27 Juli 2014 - 16:27
Mama:
Lieve Iris Wat een avontuur daar op het vliegveld van Mumbai
Jammer dat je weer even ziek was naar ook dat hoort erbij op zo'n grote reis en jij red je wel
Sander en ik zijn nu in de Wild Coast aan de Indische oceaan en aan de andere kant zijn jij en Luca
Heeijk je drie verslagen lezen nu we even Wifi hebben. Sander en ik hebben met olifanten door de bush gewandeld en cheeta's ontmoet.
ik denk veel aan jullie en fijn dat jullie zoveel mooie dingen beleven
Veel moois beleven en genieten Xxxxxx Mama